Mescidi: Bağdat, ABD’nin tek yanlı girişimlerine itiraz etmeli

  • 05 Eylül 2018
  • 1.243 kez görüntülendi.
Mescidi: Bağdat, ABD’nin tek yanlı girişimlerine itiraz etmeli

İran İslam Cumhuriyetinin Irak Büyükelçisi Salı gecesi Bağdat’ta yaptığı açıklamada, Amerika’nın Irak’ta tek yanlı girişimlerinin Irak halkının tamamını olumsuz etkilediğini belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin Irak’tan Amerika’nın bu girişimlerine itiraz etmesini beklediğini söyledi.

İRNA Haber Ajansı’na göre, İrec Mescidi, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, düzenlediği basın toplantısında ABD’nin İran ve Irak’a karşı yaptığı kanun dışı girişimlerinin kabul edilemez olduğunu zira bu girişimlerin Irak halkına da zarar verdiğini belirterek, ”Tahran, dünya ülkelerinden Amerika’nın yaptırımları karşısında hiç bir taahhüt kabul etmemelerini’ istedi.

İran büyükelçisi, yaptırım ve iktisadi baskı döneminin geride kaldığını belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin hiç bir şekilde Amerika’dan ve hiç kimseden korkusunun olmadığını söyledi.

Mescidi, Irak’ta hiç kimsenin Amerika’nın yaptırımlarını desteklemediğini söyledi.

Bilindiği gibi Amerika’nın İran aleyhinde aldığı kanunsuz ve tek yanlı yaptırımları başta ırak halkı olmak üzere dünya genelinde büyük tepkilere neden oldu ve bu durum Amerika’nın yalnız kalmasını da beraberinde getirdi.

Amerikan başkanı 8 Mayıs tarihinde aldığı kararla, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik daha önce askıya alınan yaptırımların tekrar yürürlüğe geçirildiğini bildirmiştir.

Rusya, Çin, Türkiye ve Avrupa gibi dünyanın dört bir yerinden ülkeler Amerika’nın bu kararına tepki gösterdiler ve İran’la ilişkilerine devam edeceklerini ve nükleer anlaşmaya bağlı kalacaklarını bildirdiler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.