Meşhed öğrencileri Türkiye konsolosluğu önünde Türkiye’nin İsrail’e desteğini protesto etti

  • 19 Aralık 2023
  • 52 kez görüntülendi.
Meşhed öğrencileri Türkiye konsolosluğu önünde Türkiye’nin İsrail’e desteğini protesto etti

İran’ın Meşhed kentindeki üniversitelerin öğrencileri, Ankara’nın Tel Aviv ile ticari etkileşimini protesto etmek amacıyla Türk’ye konsolosluğu önünde toplandı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Meşhed üniversitelerinde okuyan öğrenciler, Türkiye’nin Filistin konusundaki çifte tutumunu kınayarak, ülkenin Siyonist rejime petrol ve gıda ihracatının durdurulmasını istedi.

Direniş gruplarının bayraklarını taşıyan öğrenciler, “Petrol varilleriniz, çocukların kan ortakları”, “Uzlaşma yok, söz yok, sadece petrol ambargosu”, “Amerika’ya ölüm”, “İsrail’e ölüm”, “Petrolünüz, halkın canı”, çocukların kan ortakları”, “Bırakın konuşmayı, siyonistlere petrol vermeyin” gibi sloganlarla Türkiye’nin bu konudaki performansından tiksintilerini ifade etti.

Öğrenciler, Amerikan bayrağı yakarak ve Filistinli çocukların fotoğraflarını ellerinde tutarak, “Siyonist rejime petrol ve gıda ihracatının yolu kapatılmalıdır”, “İnsanları öldürmeyi bırakın” ve “Ümmetin sabrı tükenmiş intikam alınmalıdır” şeklindeki el yazılarını taşıdılar.

Bu toplantının sonunda bir bildiri yayınlandı ve bu bildiride tüm İslami hükümetlerin Gazze’ye tam destek vermeleri ve bu menfur rejimle ekonomik ilişkilerini kesmeleri gerektiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.