Meşhed ve Ahvaz’da İran milleti yeni destan yazdı

  • 05 Ocak 2020
  • 599 kez görüntülendi.
Meşhed ve Ahvaz’da İran milleti yeni destan yazdı

Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Şehit Süleymani ve arkadaşlarının naaşları kutsal kentte milyonların katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde omuzlarda taşındı.

İslami İran halkı bugün Ahvaz ve Meşhed kentlerinde Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve silah arkadaşları için düzenlenen cenaze töreninde yeni bir hamasete imza attılar.

ABD’nin kalleşçe saldırısında Bağdat’da şehit düşen Korgeneral Kasım Süleymani ve arkadaşlarının pak naaşları bugün İslami İran’a getirildi.

Önce ülkenin güneybatısında yer alan Avaz kentinde görkemli cenaze törenini düzenlendi. Daha sonra şehitlerimizin pak naaşları ülkenin kuzeydoğusunda yer alan kutsal kent Meşhed’e nakledildi. Meşhed’de milyonlar, şehitlerini son yolculuklarına uğralamak için belirlenen güzergah ve kortejlere akın ettiler. Komutan Süleymani ve arkadaşları için meydanlar ve sokakları dolduran vatandaşlar, “sert intikam” sloganı attılar. Cenaze törenine katılanlar, “kahrolsun Amerika”, “kahrolsun İsrail” ve “kahrolsun Al-i Suud” sloganları atarak, ABD’nin hain saldırısını şiddetle kınadılar.

“Ya Hüseyin”, “Ya Haydar” sloganları atıp, şehitlerimizin posterlerini taşıyan vatandaşlar, bu cinayeti yapanlardan intikam alınmasına vurgu yaptılar.

Yarın başkent Tahran ve Kum’da de Şehit Korgeneral Süleymani ve şehit arkadaşları için cenaze törenleri düzenlenecek.

Salı günü de Komutan Süleymani’nin naaşı, memleketi Kerman’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis cuma günü sabah saatlerinde ABD’nin terörist ordusunca Bağdat’ta düzenlenen hava saldırısında 8 arkadaşlarıyla birlikte şehit düştüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.