Mesut Barzani istifasını Yerel Parlamento’ya sundu

  • 29 Ekim 2017
  • 1.248 kez görüntülendi.
Mesut Barzani istifasını Yerel Parlamento’ya sundu

Kürtçe yayın yapan haber kaynakları, Irak Kürt Bölgesi Yerel Yönetimi lideri Mesut Barzani’nin, yerel bölge başkanlığını sürdürmek istemediğine dair istifa mektubunu yerel parlamentoya verdiğini bildirmekteler.

El’Alem kanalına göre, Kürt Bölgesel Yönetimi parlamentosunun bugünkü oturumuna başkanlık edecek  parlamento başkan yardımcısı Cafer Eymenki, Kürdistan24 tv. kanalına yaptığı açıklamada, ”Barzani’nin mektubu Yerel Parlamento’nun bugünkü oturumunda ele alınacak” dedi.

Mesut Barzani’nin Irak Kürt Bölgesi’nin  siyasi milli bir mercii olarak kalacağını belirten Eymenki, bu alanda kendi faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Eymenki’nin bildirdiğine göre, Barzani’nin yetkileri, Yürütme, Yargı ve Yasama kurumları arasında dağıtılacak ve onun yetkilerinin çoğunun ise  Yerel Kürt Bölgesi başbakanı Neçirvan Barzani’ye devredileceğini söyledi.

Daha önce Irak Kürdistan Demokrat Partisi  yaptığı açıklamada, Mesut Barzani’nin  başkanlığının ekim ayında biteceğini  ve Kürt Yerel Parlamentosu’nda  yeni bir başkanın seçileceğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.