Middle East: Suudiler El-Avamiye’de Hiç Bir Canlı Varlığın Hayatta Kalmasını İstemiyor

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.144 kez görüntülendi.
Middle East: Suudiler El-Avamiye’de Hiç Bir Canlı Varlığın Hayatta Kalmasını İstemiyor

Söz konusu gazetenin yazdığına göre; Arabistan’daki aktivistlerin yayınladığı fotoğraflar ve uydu görüntüleri, kaç aydır süren kuşatma sonucunda bu şehrin nasıl bir zarar gördüğünü gösteriyor. Söz konusu saldırılar nedeni ile şimdiye kadar en az 12 kişi canını kaybetti.

Uydu görüntüleri el-Avamiye’nin başta tarihi bir mahalle olan el-Musere olmak üzere el-Avamiye’nin yerleşim mahallelerinin tamamen yıkıldığı, sokakların Suudi askerler ile Suudiler tarafından silahlı kişiler olarak nitelenen halk arasındaki çatışmaların yeri haline geldiğini gösteriyor.

Bu doğrultuda Arabistanlı bir aktivist, el-Avamiye’nin kuzey doğusundaki işçilerin geçtiğimiz haftada bu bölgeyi terk etmeleri gerektiği konusunda mesaj aldıklarını söyledi.

Aynı zamanda Eş-Şevike mahallesindeki halka, evlerinde kalmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Eş’Şevike’nin eski sakinlerinden olan Emin Nemir konu ile ilgili şöyle açıklamada bulundu: “Suudi hükumetinin El-Avamiye sakinlerine karşı saldırılarını artırması endişesi git gide büyüyor, zira onlar el-Avamiye’de hiç bir canlı varlığın hayatta kalmasını istemiyor.”

El-Avamiye’deki çatışmalar Suudi rejiminin el-Musere’yi yıkmak istediğini bildirmesi ile başladı zira rejim, silahlı kişilerin bu mahalleyi kullandığını iddia ediyor. Suudi rejiminin barışseverlikten uzak duran operasyonları sonucunda, en az 12 kişi canını kaybetti.

Reuters Haber ajansı da yabancı medyaların söz konusu bölgede bulunma iznine sahip olmadıklarını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.