Mikdat: ABD, Suriye’de Çatışmaları Uzatmak İçin Teröristleri Eğiterek, İsrail’e Çıkar Sağlamaya Çalışıyor

  • 10 Mayıs 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Mikdat: ABD, Suriye’de Çatışmaları Uzatmak İçin Teröristleri Eğiterek, İsrail’e Çıkar Sağlamaya Çalışıyor

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Lübnan’ın el-Bina gazetesine verdiği demeçte, teröristlere destek veren ABD’yi eleştirdi, bu desteğin Suriye’de krizin çözümünü daha karmaşık hale getirdiğini belirtti.

Türkiye ve Ürdün topraklarında Suriye karşıtı silahlı grupları, ABD’nin açıktan desteklediğini hatırlatan Mikdat, ABD’nin Suriye’de çatışmaları uzatarak, işgal rejimi İsrail’in bölgedeki çıkarlarını sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Faysal Mikdat, İsrail ile Suudi hanedanı ve bazı batılı ülkeler arasındaki uğursuz ittifakı, uluslar arası ilişkiler adına en iğrenç fırsat kullanma şekli olarak niteledi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdat ayrıca, bazı bölge ülkelerinin teröristlere desteğini çekmesi, BM ve Suriye Özel Temsilcisi’nin da Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD’nin teröristler ve silahlı gruplara desteğini durdurmak için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. tc dipsiz dedi ki:

    ortadoğuda amerikanın kuklası devlet başkanları bölgede israil devleti adına terör örgütlerine destek vererek masum sivillerin kanı üzerinden politika yapıyor.terör destekçisi devletler islam dinine en büyük zararı veriyor.bu satılmış liderler batı ülkelerinin ortadoğu halklarının yeraltı ve yerüstü kaynaklarına göz dikerek masum kanı akıtıyorlar.lanet olsun islama ihanet ederek emperyalizme hizmet eden satılık liderlere..

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.