Milyonlarca İranlının Kudüs günündeki gösteri yürüyüşünün çok boyutlu mesajı

  • 24 Haziran 2017
  • 1.475 kez görüntülendi.
Milyonlarca İranlının Kudüs günündeki gösteri yürüyüşünün çok boyutlu mesajı

Dünya Kudüs günü yürüyüşü, Gayri meşru İsrail rejiminin işgal ve cinayetlerini lanetleme günüdür. İran halkı ve birçok İslam ülkesinde ve Avrupa’da dünya Kudüs günü İslami ve insani dayanışma kutlamalarına katılıp terörist Siyonist rejimi protesto ettiler.

İran milleti, Ramazan ayının son cuması dünya kudüs gününde, İster Müslüman halk kesimleri kadın erkek ve çocuk olsun ister Hıristiyan ve Yahudi’yle Zerdüşt toplulukları olsun tek vücut halinde ırkçı İsrail rejimini lanetleyip mazlum Filistin halkının kurtuluş savaşını desteklediklerini ilan ettiler. Siyonist göçmen Yahudiler 70 yıldan beri Filistin topraklarını gasp etmiş bulunuyorlar. Siyonist İsrail rejimi yapay ve köksüz bir rejim olarak Filistin halkını katliamdan geçirip, milyonlarca Filistinliyi mülteci duruma düşürmüştür.

İran İslam Cumhuriyeti kuruluşundan beri Filistin halkına her türlü desteği vermiş bulunuyor. Nitekim cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani dünya Kudüs günü yürüyüşleri sırasında yaptığı açıklamada, İran halkının, özellikle de Tahran halkının görkemli yürüyüşüne değinerek, İran halkının mesajının gasıp Siyonist rejime duyduğu nefret ve 70 seneden beri zulme uğrayan mazlum Filistin halkını desteklemek, tekfirci terörizm ve bölgedeki terörizmle mücadele etmek mesajını içerdiğini söyledi. İran halkı ve devletinin ana stratejisi, Filistin halk kıyamı intifadayı desteklemektir.

İran İslam Cumhuriyeti Siyonist rejimin çirkef ve insanlık dışı mahiyetini ifşa ederek, Sultacı ve emperyalist güçlerle gerici Arap rejimlerinin ırkçı İsrail rejimiyle ittifakı ve bu rejimi parlatma propagandalarını etkisiz hale getirdi. Gerici Arap rejimleri Filistin halkının direnişini göz ardı edip, destekleyerek Filistin topraklarını Siyonist rejime peşkeş çekmektedirler. İran ise, Filistin halkının davasını, canlı tutmaktadır.

İran halkının dünya Kudüs günü yürüyüşlerinin diğer bir mesajı, İran halkıyla İslam cumhuriyeti nizamının bütünleştiğini gözler önüne sermiş olmasıdır. İran halkı ayrıca füzelerin gösterime çıkarılmasını da olumlu karşılayarak, füze teknolojisini geliştirme ve sürdürme çalışmalarını desteklediğini  belirtti.

Füze gösterimi, İran’ın terör örgütleri ve destekçilerine karşı imha gücünü de gözler önüne serdi.

İran açıkça teröristlerin yuvalarını ve onların destekçilerinin lojistik merkezlerini imha edeceğini  ilan etti. Nitekim İslam inkılabı muhafızlar ordusu geliştirdiği füzelerle Suriye’nin Deyrzor’daki selefi Vahhabi tekfirci DAEŞ terör örgütünün komuta kontrol merkezini füzelerle imha etti. Bu füze operasyonu, İran halkının dışında hiçbir gücün füze teknolojisini geliştirme ve kullanma konusunda karar alma yetkisi bulunmadığını da ispatladı.

Amerika kongresi, İran’ın füze teknolojisini geliştirme sürecini önlemek amacıyla kararlar aldı. Ancak İran halkı kararlılıkla füze sanayisinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geçenlerde İran’daki siyasi düzeni değiştirmek için yapılacak girişimleri destekleyeceklerini belirtip, uluslararası hukuk ve kanunları ihlal ettiği gibi, İran’ın iç işlerine müdahale edebileceklerini sandı.

Milyonlarca İran halkı dün, dünya Kudüs günü yürüyüşlerinde Amerika rejiminin müdahalelerini lanetledi. Amerika’nın asıl hedefi İran İslam Cumhuriyeti nizamını ortadan kaldırmaktır. Ancak İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, sınır güvenlik şehitleriyle Hz. Zeyneb -sa-‘nın pak türbesini tekfirci teröristlerin saldırısına karşı müdafaa eden şehitlerin ailelerini kabulünde yaptığı açıklamada,  Amerika yönetiminin İslam inkılabının zaferi gününden beri İslam cumhuriyeti nizamını devirmeye çalıştığını, ancak bunu başaramayacaklarını, İran halkının sert tokadıyla sarsılacaklarını söyledi. İran halkı  da  dünya Kudüs gününde Amerika rejimine sarsıcı sert tokadını indirmiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.