Milyonlarca Yemenli ABD’nin İşgaline Karşı Direniş Çağrısı Yaptı

  • 14 Mayıs 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Milyonlarca Yemenli ABD’nin İşgaline Karşı Direniş Çağrısı Yaptı

el-Mesire’nin verdiği bilgiye göre, Yemenlilerin kapsamlı gösterisi Cuma günü öğleden sonra Yemen’in başkenti San’a’da düzenlendi.

“Amerikalı işgalcilerle mücadele etmeye devam edeceğiz” sloganlarının atıldığı bu gösteriye Milyonları bulan Yemen vatandaşı katıldı.

Yemen milli marşının ve Kur’an tilavetinin okunması başlayan gösteride konuşmacılar konuşmalarıyla ve şairler şiirleriyle Amerikalı askerlerin Yemen’de bulunmasını kınadılar.

Göstericiler ellerinde taşıdıkları bez afişlerle ve attıkları sloganlarla Amerika güçlerinin Yemen’de bulunmasını, Amerika’nın bölgedeki siyasetini ve 14 ay öncesinden başlayan işgalci Arabistan koalisyonunun işgalinin devam etmesini kınadılar.

Bu gösteride konuşan Yemen Güney Hareketi resmi sözcüsü Ahmed el-Kani, Yemen’in güneyinde gerçekleşen olayları kınadı ve özellikle güney bölgesi sakinleri olmak üzere Yemen halkından yeni sömürgeye karşı bu yolda şehit olan ecdatları gibi mücadeleyi sürdürmelerini istedi.

Yeni sömürge sisteminin yüzündeki nikabı kaldırdığına değinen el-Kani şöyle ekledi: Yemen’de kendini gösteren ve Arabistan ile Birleşik Arap Emirliklerinin arkasına saklanan, bugün kendisini göstermiş ve açıkça “Yemen’i işgal eden benim” diyor.

El-Kani aynı şekilde Araplardan ve İslam ümmetinden işgalci Amerika’ya karşı cihadı sürdürmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.