Mısır El’Ezher şeyhi: Mescid Aksa Haremeyni Şerifeyn kadar mukaddestir

  • 17 Aralık 2017
  • 1.490 kez görüntülendi.
Mısır El’Ezher şeyhi: Mescid Aksa Haremeyni Şerifeyn kadar mukaddestir

Mısır el’Ezher ŞEyhi Ahmed el’Tayyip, Mescidi Aksa’nın müslümanlar için Haremeyni Şerifeyn kadar mukaddes olduğunu söyledi.

Ahmed El’Tayyib, Kudüs’te yahudilerin hatta bir taşının dahi olmadığını bundan dolayı onların orada bir mabetlerinin ise sözkonusu olamayacağını söyledi.

Mısır el’Ezher Şeyhi, ayetler ve hadiselerde Mescidi Aksa’nın müslümanlar nezdinde mukaddes olduğunun bildirildiğine de işaretle,  Arapların İslam’dan önce de orada yaşadıklarını belirterek, Yahudilerin Tevrat’ta Kudüs’le ilgili metinlerin asılsız olduğunu  söyledi.

Et’Tayyip, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’le  ilgili kararını da kınadı.

Bu arada geçen hafta da, Mısır’da bulunan Kıpti kilisesi ABD’nin Kudüs’ü ırkçı İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına tepki gösterdi.

Kilise, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Kıptilerin lideri Papa II. Tawadros’la ay sonunda yapmayı planladığı görüşmenin de iptal edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada ABD’nin kararının Ortadoğu’da yaşayan milyonlarca kişi tarafından tepkiyle karşılandığı ve bunun kabul edilemez olduğu ifade edildi. Pence, ay sonunda yapacağı Ortadoğu turu kapsamında Kıpti lider II. Tawadros ile de görüşecekti.

Benzer bir tepki de El-Ezher Şeyhi Ahmed El-Tayyib’den geldi.

Aynı ziyaret kapsamında Mısır’da Ezher Şeyhi ile de görüşmeyi planlayan Pence’in bu ziyaretinin El-Ezher kurumu tarafından iptal edildiği açıklandı.

El-Ezher’den yapılan açıklamada ayrıca Ocak ayında geniş katılımlı bir Kudüs sempozyumu düzenleneceği duyuruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.