Mısır, Gazze Halkının Umreye Gitmesine İzin Vermedi

  • 22 Haziran 2015
  • 979 kez görüntülendi.
Mısır, Gazze Halkının Umreye Gitmesine İzin Vermedi

Gazze Şeridi’ndeki Hac ve Umre Şirketleri Sahipleri Derneği Başkanı Avad Ebu Mezkur, Rafah Sınır Kapısı’nın kapalı olması ve Mısır’ın taleplerine cevap vermekte gecikmesi nedeniyle bu yılki Ramazan umresi mevsiminin başarısız olduğunu bildirdi.

Ebu Mezkur yaptığı açıklamada, Mısır’ın Gazze Şeridi’nden umre kafilelerinin çıkması için yapılan başvuruya cevap vermekte gecikmesinin Rafah Kapısı’nın kapatılmasının ana sebebi olduğunu kaydederek, Suudi Arabistan’ın iki gün sonra umre başvurularını kapatacağını söyledi.

“Mısır’ın cevabı bugün gelse bile iki günlük süre başvurular için yeterli olmayacak” diyen Ebu Mezkur, umreye gitmek isteyenlerin pasaportlarının Suudi Arabistan Konsolosluğu’na ulaştırılmasının dahi bundan daha fazla süre gerektirdiğini ifade etti.

Hac ve Umre Şirketleri Sahipleri Derneği Başkanı, Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Yusuf Id’iys’in aylar önce umreciler için Mısır’a başvuruda bulunduğunu fakat Mısır’ın başvuruya cevap vermekte geciktiğini söyledi.

Hac mevsiminin de Ramazan umresi gibi olmasından endişe ettiklerini bildiren Ebu Mezkur, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan duruma müdahale etmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.