Mısır Kısa Süreliğine Açtığı Rafah Kapısını Yeniden Kapattı

  • 23 Ocak 2015
  • 846 kez görüntülendi.
Mısır Kısa Süreliğine Açtığı Rafah Kapısını Yeniden Kapattı

Mısır yönetiminin sadece üç günlüğüne açtığı Rafah sınır kapısını dün geceden (22 Ocak Perşembe’yi Cuma bağlayan geceden) itibaren yeniden kapattığı haber verildi. Kapının sadece birtakım insanî zorunluluklar için geçişe açıldığı ama belirlenen sürenin dolmasının hemen ardından da geçişlere yeniden kapatıldığı ifade edildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı’na bağlı Geçişler ve Sınırlar Komisyonu tarafından bugün yapılan açıklamada Mısır’ın sadece zorunlu haller için açık tuttuğu üç günlük süre içinde hastalardan, öğrencilerden, kaldıkları ülkelerde ikamet süreleri dolmak üzere olanlardan ve yabancı pasaport taşıyanlardan oluşan 1507 kişinin geçiş yapmasına izin verildiği ifade edildi.

Geçişler ve Sınırlar Komisyonu’nun açıklamasında verilen bilgiye göre kapının açık tutulduğu üç günlük süre içinde Mısır tarafında bekletilmekte olan 1220 kişi de Gazze tarafına geçebildi. Geçiş yapanlar arasında Mısır tarafında gözetim altında tutulanlardan 45 kişinin de bulunduğu bildirildi.

Mısır yönetimi, söz konusu süre içinde geçiş için müracaat edenlerden 114 kişinin geçişini de herhangi bir sebep göstermeksizin engelledi.

Rafah sınır kapısının açık tutulduğu süre içinde ayrıca Filistin Kızılayı’na ait ilaçları taşıyan 13 kamyonun geçiş yapmasına izin verildi.

Mısır yönetimi işgal rejiminin abluka uygulaması doğrultusunda bir buçuk yıldan beri Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Rafah sınır kapısını sıkı bir şekilde kapalı tutuluyor. Bu kapı bu süre içinde sadece iki aylık sürelerle ve en fazla üç günlüğüne zorunlu haller için geçişe açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.