Mısır Ordusu ve Personeli, Yemen Halkına Saldırmaya Karşı Çıktı

  • 29 Nisan 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Mısır Ordusu ve Personeli, Yemen Halkına Saldırmaya Karşı Çıktı

Mısır ordusu askerleri, bu ülkenin Yemen’e yönelik askeri müdahaleye katılmasına karşı çıktılar

İRNA’nın Arap kaynaklara dayanarak bugün geçtiği bir habere göre Mısır ordusu hava ve kara kuvvetleri komutanları ve personelinin %73’ünden fazlasının Mısır devletinin Arabistan’ın yanı sıra Yemen’e askeri müdahaleye katılmasına karşı çıkarken, %11’lik bir bölümü ise böyle bir müdahalenin Mısır’ın çıkarlarına yardımcı olacağına kuşkuyla baktıklarını belirtmiştir.

Mısır Genel kurmay Başkanlığı bu konuda gerekli araştırmaları yapması, özellikle Yemen’e yönelik hava ve kara saldırısı konusunda hava ve kara kuvvetlerinin görüşünü elde etmesi ardından hazırladığı raporu Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye vermiştir. Bu rapor çerçevesinde Mısır ordusu üst düzey komutanlarından bazılarının Arabistan’a uyarak Mısırın da Yemen’e askeri müdahalede bulunması yönündeki kaygılarını Sisi’ye iletmiş bulunuyorlar.

Yemen saldırısında Mısır savaş uçaklarının da katılması son dönemde Mısır halkı ve ordu içinde hükümete karşı sert muhalefet ve eleştirilerin baş göstermesine neden olmuş ve hatta Mısır pilotlarının önemli bir bölümünün bu saldırılara katılmak istemediklerini ilan etmiş bulunmaktadırlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.