Mısır Yönetimi, Refah Kapısı’nı 4. Günde Açtı

  • 15 Haziran 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Mısır Yönetimi, Refah Kapısı’nı 4. Günde Açtı

Mısır yönetimi, Gazze Şeridi’yle Mısır arasındaki Rafah Sınır Kapısı’nı istisnai olarak dördüncü gün de giriş ve çıkışa açtı.

Gazze Şeridi’ndeki Kapılar ve Sınırlar Heyeti Başkanı Mahir Ebu Subha, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Rafah Kapısı’nın dördüncü gün de açılacağını ve 16 Haziran Salı gününe kadar açık kalacağını kendilerine ilettiğini bildirdi.

Ebu Subha, vatandaşlardan bu haberi çıkış yapmak isteyenlere duyurmalarını ve çıkış yapmak isteyenlerin işlemlerini vaktinde tamamlamalarını istedi.

Mısır yönetimi, Rafah Kapısı’nı üç ay süreyle kapalı tuttuktan sonra 13 Haziran Cumartesi gününden itibaren üç gün süreyle açacağını ilan etmişti.

İlk iki gün kapıdan her iki yönde 1500 kişi geçiş yaparken Gazze Şeridi’nden çıkış yapmak için kayıt yaptıranların sayısının 14 bin civarında olduğu, Gazze Şeridi dışına çıkmaları gerektiği halde kayıt yaptırmayanların sayısının ise 100 bine ulaştığı bildirildi.

Geçen yıl Ekim ayından bu yana güvenlik gerekçesiyle Rafah Kapısı’nı sürekli kapalı tutan Mısır yönetimi, bu süre içinde kapıyı istisnai olarak sadece birkaç gün kısıtlı olarak geçişe açtı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.