Mısır’da Dün 423 Kişi Gözaltına Alındı

  • 27 Nisan 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Mısır’da Dün 423 Kişi Gözaltına Alındı

Mısır’da İki Adanın Suudi Arabistan’a Verilmesiyle Başlayan Gösterilerde Dün 423 Kişi Gözaltına Alındı.

Mısır Gazeteciler Sendikası, baltacı grupların sendika binasının bulunduğu bölgeye gelmelerini engellemediği gerekçesiyle güvenlik güçlerini suçladı. Olay yerine gelen polis üç Mısırlı gazeteciyi gözaltına aldı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, gazetecilerin işlerini yapmak için sendika binasına gelişlerinin engellendiği, ancak baltacı grupların kasten bırakıldığı açıkladı. Sendika, Mısır polisinin Usame Davut, Basma Mustafa, Eşref El-Şama adlı gazetecileri de gözaltına aldığını bildirdi.

Açıklamada, “Sendika binasının bulunduğu bölgenin etrafındaki sıkı güvenlik önlemlerinden dolayı, gazeteciler sendikaya gelme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadı. Ancak baltacı gruplar gün boyunca sendikaya kolaylıkla gelerek gazetecileri taciz etmiş ve onlara hakaretlerde bulunmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto etmek amacıyla başkent Kahire’nin çeşitli bölgelerinde eylemciler toplanmış ve Gazeteciler Sendikası’nın bulunduğu bölge de güvenlik gerekçesiyle sabah saatlerinde kapatılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.