Mısır’da el Sisi protesto ediliyor

  • 22 Eylül 2019
  • 702 kez görüntülendi.
Mısır’da el Sisi protesto ediliyor

Mısırlılar dün de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi’yi protesto ettiler.

Mısır’ın kuzeydoğusunda yeralan Süveyş vilayetinde dün akşam sokaklar ve meydanlara inen Mısırlılar, es Sisi’nin iktidarı bırakmasını haykırdılar.

Cuma akşamı da, Mısır’ın başkenti Kahire, İskenderiye, Şarkiyye, Dumyat ve Suveyş’te Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanan süper kupa maçının ardından eylemler yapıldı.

Görgü tanıklarına göre, 25 Ocak Mısır devriminin simgesi haline gelen başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’na kısa bir süreliğine giren eylemciler, yönetim aleyhinde slogan attı.Polisin müdahalesinin ardından Tahrir Meydanı’na çıkan caddelere dağılan eylemciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Bazı caddelerde güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı ve bazı eylemcileri gözaltına aldı.  Polis, eylemlerin sona ermesinin ardından özellikle de Tahrir ve Talat Harb meydanları ve bu meydanlara çıkan caddelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada sosyal medyada faaliyet yapan bazı Mısırlılar, önümüzdeki Cuma, es Sisi’ye karşı milyonluk gösteri çağrısında bulundular.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.