Mısır’ın Tahrir gazetesi, ekonomik sorunlar nedeniyle kapandı

  • 01 Eylül 2015
  • 808 kez görüntülendi.
Mısır’ın Tahrir gazetesi, ekonomik sorunlar nedeniyle kapandı

Mübarek rejiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi’nin sembollerinden biri olarak bilinen Tahrir gazetesi, beş yıllık yayın hayatının ardından okuyucuya veda etti.

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejiminin iktidardan uzaklaşmasıyla sonuçlanan devrim sürecinde, gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı’ndaki eylemlerde broşür olarak dağıtılan ve daha sonra gazete olarak yayın hayatına başlayan Tahrir gazetesi, bugün okuyucularına veda etti.

Gazetenin bugünkü sayısında ilk sayfanın üçte biri veda için ayrıldı. “Okuyucuya veda” manşetiyle yayın hayatına son veren gazete, kısa geçmişini “beş yıllık meslek, doğruluk, dürüstlük ve vicdan” şeklinde özetledi. İkinci sayfada ise gazetenin yayına başladığı 3 Temmuz 2011 ve son çıkış tarihi olan 31 Ağustos 2015 tarihlerine işaret edildi. Aynı sayfada büyük puntolarla yazılmış “vicdan gazetesi” ifadesi manşeti olarak kullanıldı.

Tahrir gazetesinin internet sayfası sorumlusu Muhammed Şehate, yaptığı açıklamada, kapatma kararının maddi sorunlardan dolayı alındığını söyledi. İnternet üzerinden yayına devam edeceklerini dile getiren Şehate, mağduriyete yol açmamak için çalışanlardan mümkün olan en yüksek sayıyı internet gazetesinde istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tahrir Gazetesi çalışanlarından Şerif el-Bermuli, dün Gazeteciler Sendikası önünde kapatma kararını protesto etmişti. “Sendika kimin, gazetecilerin mi kapitalistlerin mi?” ve “Gazetecinin fiyatı ne kadar?” yazılı dövizler açan Bermuli, bir müddet sonra elbiselerini çıkararak üzerine benzin dökmüş ve intihar girişiminde bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.