Mısırlı Hukukçular: “El-Kassam Tugayları Hakkındaki Karar Yok Hükmünde”

  • 02 Şubat 2015
  • 953 kez görüntülendi.
Mısırlı Hukukçular: “El-Kassam Tugayları Hakkındaki Karar Yok Hükmünde”

Mısırlı hukuk uzmanları, Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı “terör örgütü” ilan eden kararının yok hükmünde olduğunu söyledi.

El-Kassam Tugayları’nın Mısır dahilinde hiçbir üyesinin veya karargahının bulunmadığına dikkat çeken uzmanlar, kararın siyasi olduğunu ifade ederek, Hamas Hareketi’nin bir milli kurtuluş hareketi olduğunu belirtti.

Uluslararası hukuk uzmanı Es-Seyyid Ebu’l-Hayr, kararın yetkili bir mahkemeden çıkmaması nedeniyle yok hükmünde olduğunu söyleyerek, acil bir durum söz konusu olmadığı için Acil İşler Mahkemesi’nin böyle bir karar alma yetkisinin bulunmadığını bildirdi.

Ebu’l-Hayr, kararın büyük bir yanlış olduğunu belirterek, Hamas’ın bir milli kurtuluş hareketi olduğunu, tüm dünyanın ve hatta işgal rejiminin bunu kabul ettiğini, işgal rejiminin Hamas ile ateşkes anlaşması imzaladığını hatırlattı.

Uluslararası hukuk profesörü ve Mısır Dışişleri Bakanı eski yardımcısı Abdullah El-Eş’al ise İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Mısır’da faaliyetlerinin yasaklanması kararının mantıksız olduğunu ifade ederek, El-Kassam Tugayları’nın Mısır’da üyesinin ve karargahının olmadığına işaret etti.

Ayn Şems Üniversitesi öğretim görevlilerinden uluslararası hukuk uzmanı İbrahim El-Anani de kararın ülke dışında uygulanamayacağını, ülke içinde de İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın üyesi ve karargahı olmadığı için kararın kağıt üzerinde kalacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.