Mogherini: ABD Kongresi, nükleer anlaşmayı koruyacak

  • 08 Kasım 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
Mogherini: ABD Kongresi, nükleer anlaşmayı koruyacak

Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Federico Mogherini, Amerikan Kongresi üyeleriyle yaptıkları görüşmelere temas ederek, ‘Anlaşıldığı kadarıyla Amerikalılar nükleer anlaşmada kalmaya niyetliler” dedi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Mogherini, Amerikan Kongresi’nin nükleer anlaşmanın geleceğine dair alacağı kanunla ilgili olarak Amerikalılarla müzakere ettiğini belirterek, ‘Bana göre Amerikalılar nükleer anlaşmada kalmak istiyorlar’ dedi.

Mogherini, Amerikalılarla nükleer anlaşma konusunda görüş alış verişinde bulunmak için gittiği Amerika’da, muhabirlere yaptığı açıklamada, Amerikalılarla, İran ve 5+1 grubu arasında yapılan nükleer anlaşmaya ve maddelerine bağlı kalmasını görüştüğünü belirterek, ”gözlemlediğim kadarıyla Amerikalılar nükleer anlaşmanın korunmasından yanalar” dedi.

AB dış siyaset sorumlusu, ABD başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayla ilgili olarak yeniden müzakere edilmesine dair açıklamalarına da temasla, ‘Avrupa’nın Amerikalıların ülke içi meseleleriyle işleri yoktur ama kendilerine irtibatlı olduğu kadarıyla nükleer anlaşmanın yeniden müzakeresine imkan yoktur’ dedi.

AB yetkilisi açıklamasının devamında, ‘Eğer biri anlaşmanın bir maddesinin yeniden görüşülmesini isterse  o zaman bütün anlaşma sarsılır’ dedi.

İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını belirten Mogherini,  bütün tarafların anlaşmaya bağlı kalmalarını ve de İran’a yönelik yaptırımları kaldırmaları gerektiğini söyledi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.