Mogherini: Nükleer anlaşma KOEP dünya ve İran’ın başarısıdır

  • 18 Ekim 2017
  • 1.307 kez görüntülendi.
Mogherini: Nükleer anlaşma KOEP dünya ve İran’ın başarısıdır

Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşma KOEP’in önemi ve korunması gerektiğini bir daha belirtirken, ”bu uluslararası anlaşma İran ve dünya halkının zaferidir” dedi.

İRNA’nın haberine göre, Mogherini, dün Almanya’da yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmayı, ‘Kazan-kazan’ olarak nitelerken, İran’ın uluslararası atom enerjisi kurumunun raporlarına göre anlaşmaya bağlı kaldığını belirtti.

AB’li yetkili, nükleer anlaşmanın ikili bir anlaşma olmayıp aksine uluslararası çok yönlü bir anlaşma olduğunu belirterek, bu anlaşmanın bundan dolayı bir ülkenin istemesiyle  değiştirilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, geçen cuma günü yaptığı açıklamada, ‘nükleer anlaşmayı korkunç bir anlaşma olarak’ nitelemiş ve İran ile nükleer anlaşma karşıtı yaptığı açıklamalar başta AB olmak üzere dünyanın sert tepkisine neden olmuştur.

Avrupa Birliği başta olmak üzere Amerika’nın müttefikleri olan ülkeler bile nükleer anlaşmaya bağlı kalacaklarını ve İran’la nükleer anlaşma konusunda işbirliğini sürdüreceklerini  açıkladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.