Mogherini: Nükleer anlaşma yolunda ilerliyor

  • 16 Mart 2016
  • 801 kez görüntülendi.
Mogherini: Nükleer anlaşma yolunda ilerliyor
AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi, AB Dışişleri bakanları ile düzenlediği istişare toplantısının ardından, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın doğru yolunda ilerlediğini belirtti.

İRİB Haber Ajansı’nın Berlin’den aktardığı habere göre, AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini bu bağlamda yaptığı açıklamada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın resmen İran’ın bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini raporunda doğruladığını belirtti.

Mogherini, İran’da son sıralarda düzenlenen seçimlere işaretle, bu seçim sonuçlarının İran halkının Cumhurbaşkanlığı’nın ekonomik reform programına açık şekilde inandığını gösterdiğini belirtti.

16 Nisan’da İran’a gelmek istediğini söyleyen AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi, Enerji ve İklim, Çevre komisyonerleri, firmalar ve girişimci kuruluşlar, insan kaynağı, eğitim ve ulaştırma komsiyonerlerinin bu ziyarette kendine eşlik edeceklerini vurguladı.

Mogherini, İranlı yetkililerle, ticaret ve yatırım, petrol ve doğalgaz, yenilenebilir enerji ve barışçıl nükleer işbirliği alanlarında görüşmelerde bulunacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.