Mogherini’den Tel aviv’e yerleşke uyarısı

  • 05 Haziran 2016
  • 744 kez görüntülendi.
Mogherini’den Tel aviv’e yerleşke uyarısı

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini, korsan rejim İsrail’i yerleşke inşaatını sürdürmesi konusunda uyardı.

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini, korsan rejim İsrail’i yerleşke inşaatını ve Filistin milletine karşı şiddet uygulamasını sürdürmesi konusunda uyardı.

Paris’te düzenlenen sözde Ortadoğu Barış Konferansı kulisinde gazetecilere konuşan Mogherini, yerleşke politikası ve Filistin milletine karşı şiddet uygulaması gibi durumların devam etmesi, 1993’te Osla anlaşmasında belirlenen ufku tehlikeye attığını ortaya koyduğunu belirtti.

Mogherini, küresel güçlerin Filistin ile İsrail arasında sözde barış müzakerelerini yeniden başlatmaları gerektiğini kaydetti.

Mogherini ayrıca uzlaşma müzakerelerinin geleceği ve Arap rejimlerin siyonist rejim İsrail ile ilişkileri hakkında da bazı açıklamalarda bulundu.

Filistin krizi ile ilgili sözde barış konferansı Cuma günü Fransa yönetiminin öncülüğünde Paris’te düzenlendi. Konferansa Amerika, Rusya, BM ve AB’nin yanı sıra Arap Birliği, BMGK ve 20 ülkenin temsilcileri katıldı. Konferans Filistin ve İsrail temsilcileri olmaksızın düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.