Molaverdi: Kadın haklarından yararlanma 11. hükümetin önceliklerindendir.

  • 13 Mart 2015
  • 884 kez görüntülendi.
Molaverdi: Kadın haklarından yararlanma 11. hükümetin önceliklerindendir.

İslami İran cumhurbaşkanının kadın ve aile işleri yardımcısı Şehinduht Molaverdi, şer’i ve kanuni haklardan kadınların yararlanmalarının 11. hükümetin en önemli öncelikli siyasetlerinden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Molaverdi, dün New York’ta kadının konumuyla ilgili düzenlenen 59. Komisyon Konferansı kulisinde Brezilya hükümeti kadın işleri siyasetleri bakan vekili Goulart Linda ile yaptığı görüşmede, İran’da kadınların haklarının zayi olmaması için yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirterek; iki ülkenin kadın ve aile alanında işbirliğini geliştirmelerinin altını çizdi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, İran ve Brezilya’da kadın işleriyle ilgili elde edilen kazanımların mübadelesi, eğitim, ilmi alanda karşılıklı bilgilerin paylaşımını kadınların sorunlarının giderilmesi konusunda yararlı ve zaruri olarak niteledi.

Söz konusu görüşmede Brezilyalı yetkili de, hükümetlerinin öncelikli siyasetlerinin sosyal refahı sağlamak, iktisadi reform ve kadın haklarının en üst düzeyde sağlanması olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.