Morales: ABD aleyhimdeki darbenin sorumlusudur

  • 30 Kasım 2019
  • 9.513 kez görüntülendi.
Morales: ABD aleyhimdeki darbenin sorumlusudur

Bolivya’nın solcu ve ilk yerli devlet başkanı Evo Morales’in ordu baskısıyla istifasının ardından ülkede sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Geçici devlet başkanı ilan edilen sağcı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet ırkçı İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulacağını açıkladı.

Bolivya’da geçici hükümet, 11 yıl sonra ABD’ye büyükelçi atarken terör devleti İsrail ile diplomatik ilişkilerin de yeniden kurulacağını duyurdu. Bolivya’da geçici devlet başkanı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet, iki taraf arasındaki ilişkilerin kopmasından 10 yıl sonra ırkçı İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağını açıkladı.

Terör rejimi İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Bolivya’nın aldığı kararı memnuniyetle karşıladı.

Bolivya’da muhalefetin ve ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, 2009 yılında ırkçı  İsrail’in Gazze’ye saldırmasından sonra bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini koparmış, 2010 yılında Filistin’i resmen tanımıştı.

Bu arada Morales  yaptığı açıklamada, aleyhindeki darbeden Amerika’yı sorumlu tuttu. Amerika’nın Bolivya’nın servetini yağmalama ve sulta altına almak istediğini belirten Morales, şiddet olmaması ve kan dökülmemesi için istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

Morales, geçici hükümetin terör rejimi İsrail ile ilişkileri yeniden başlatma kararını da eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.