Muallim: İran’ın füzeli saldırısı, terörizmle mücadele içindi

  • 02 Ekim 2018
  • 1.428 kez görüntülendi.
Muallim: İran’ın füzeli saldırısı, terörizmle mücadele içindi

Suriye Dışişleri Bakanı Velim Muallim, Devrim Muhafızları’nın Suriye’nin Ebu Kemal bölgesine düzenlediği son füzeli saldırısının terörizmle mücadele doğrultusunda olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velim Muallim bugün yaptığı açıklamada, İran ve Suriye’nin işbirliğinin oldukça yasal ve Şam’ın ulusal egemenliği çerçevesinde gerçekleştiğine işaretle, Haleb’in kırsalı, İdlip ve de Fırat’ın doğusu ve Menbiç’in işgalden kurtarılmasının Suriye’deki savaşın son faslı olduğunu kaydetti.

22 Eylül’de İran’ın güneybatısında yer alan Ahvaz’da askeri geçit töreni sırasında teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu 25 vatandaşımızın şehit olması ve 69 kişinin de yaralanmasının ardından Devrim Muhafızları dün sabah saatlerinde karardan karaya balistik füzeleri ve İHA’larla, Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terörist elebaşılarının mevzilerini hedef aldı.

Suriye Dışişleri Bakanı ayrıca Siyonist rejimin savaş uçaklarının Lazkiye’ye son saldırısının Suriye krizini uzatmak ve direniş güçlerinin zaferlerine karşı fırsat oluşturmak için olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.