Muallim: Türkiye Hükümeti İle IŞİD Arasında Var Olan Bağ Artık Gizli Değil…

  • 21 Ocak 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Muallim: Türkiye Hükümeti İle IŞİD Arasında Var Olan Bağ Artık Gizli Değil…

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim Suriye ve halkını hedef alan ve komplolar örenlerin nasıl planladıklarını bilmek gerektiğini belirtti. Türkiye Hükümeti’nin, Suriye halkının temel düşmanı olduğunu, coğrafya ve sınır uzunluğunu istismar ettiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi ile IŞİD örgütü arasında var olan dogmatik bağın artık gizli olmadığını belirten Muallim, Türkiye’nin IŞİD terör örgütünün sadece geçiş kanalıyla değil bilakis sağlık hizmetleri, barınma ve dinlenme ile IŞİD’in Türkiye pazarlarında satılan Suriye’nin petrolü, pamuğu ve buğdayından oluşan çaldıklarının ticaret merkezi olması itibariyle stratejik derinliğini temsil ettiğini vurguladı.

Muallim, Türkiyelilere Pakistan ve Kaide dersinden faydalanmalarını, Kaide’nin Pakistan’a ters teptiğini ve Pakistan’da güvenliğin bir bölümü haline geldiğini bu yüzden bu terörün bir gün Türkiyelilere geri döneceği idrakinde olmaları gerektiğini söyledi.

Uluslararası koalisyonun Türkiye’den İncirlik üssünü kullanmak ve sınırlarını zapt etmek istediğini çünkü sınırın 83 ülkeden gelen teröristlere açık olduğu sürece uluslararası koalisyon ne kadar bombardıman yaparsa yapsın bu bombardımanların sonuç vermeyeceğini , Türkiye’nin de yine Türklerin itiraflarıyla terör eylemlerine maruz kalma sahası olduğunu, Türkiye’de yine kendi rakamlarınca 3 binden fazla IŞİD sempatizanının bulunduğunu, bugün Türkiye’de 500-700 terör hücresinin bulunduğu yönündeki Türkiye Dışişleri bakanının itirafı olduğunu söyledi.

Muallim: “Eskiden Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri bütün alanlarda yakın ilişki ve bağ içerisindeydik şimdi ise bu ilişki yok ve sıfır ilişkiye varmış durumda, acaba bu Türk halkının çıkarına mıdır?” dedi.

Uluslararası temsilcinin planı için Halep’i adres seçmesiyle ilgiliyse Muallim, De Mistura’nın planının Rakka değil Halep kenti üzerine düşmesinin, Rakka’da IŞİD’in varlığının bulunmasına dayandığını 2170 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının temsilcilerinin BM terör listesinde bulunan terör örgütüyle görüşmeler yapmasını men ettiğini, Halep’in de Suriye’nin ikinci büyük kenti olduğunu De Mistura’nın görüşüne göre de, korunması gereken bir uygarlık ve kültür abidesi temsil ettiğini dile getirdi.

IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye’ye güç gönderilmesi imkanı ile ilgiliyse Muallim, ABD’nin IŞİD veya Suriye Arap Ordusuyla savaşmak için asker gönderme riskini göze alamayacağını, BM’nin de bunun için Güvenlik Konseyi kararına ihtiyaç duyduğunu ve BM’nin bu alanda hiç bir rol üstlenmeyeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.