Muhammed Ali Husi: ABD, İngiltere, BAE ve Arabistan’ın Hudeyde’de savaş çığırtkanlığı devam ediyor

  • 17 Mart 2019
  • 1.446 kez görüntülendi.
Muhammed Ali Husi: ABD, İngiltere, BAE ve Arabistan’ın Hudeyde’de savaş çığırtkanlığı devam ediyor

Yemen Yüksek İnkılap Komitesi başkanı Muhammed Ali Husi, ABD ve İngiltere’nin Arabistan ve BAE yanında Hudeyde savaşının devam etmesi yönünde çaba gösterdiğini ifade etti.

Mehr Haber ajansının Sputnik’ten naklen bildirdiğine göre Yemen Yüksek İnkılap komitesi başkanı Muhammed Ali Husi, yaptığı Twitter paylaşımında, ABD ve İngiltere dışişleri bakanlıklarının tehditleri ve Yemen’deki gelişmelerden elde edilen haberler, Londra ve Washington’un Arabistan ve BAE yanında Hudeyde’de savaşı tekrar başlatmak için bahane aradığını gösterdiğini söyledi.

Bu arada İngiltere savunma bakanlığı son dönemde bakanlık personellerinin 282’sinin Suudi Arabistan Silahlı güçleri ile işbirliği yaptığını kaydederek, söz konusu personellerin görevinin Suudi Arabistan’a sattıkları silahlar ve mühimmatlar konusunda hizmet vermek olduğunu bildirdi.

Amerika’nın desteğini arkasına alan Suud rejimi BAE ve bazı Arap rejimlerle beraber Mart 2015’ten itibaren Yemen’e saldırı düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.