Muhammed Cevad Laricani: Myanmar’da zulüm beşeriyete karşı cinayettir

  • 08 Eylül 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
Muhammed Cevad Laricani: Myanmar’da zulüm beşeriyete karşı cinayettir

İran Yargı Gücü İnsan Hakları Kurumu genel sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Myanmar’da müslümanlara karşı yapılan cinayetleri kınayarak, bunun insanlık aleyhinde bir cinayet olduğunu bildirdi.

Laricani, dün yaptığı açıklamada,  Myanmar’da mevcut durumun tahammülün ötesinde, kabul edilemez olduğunu belirterek, ”müslümanların evleri yakılıyor, çocukları yakılıyor, başları kesiliyor ve çok boyutlu kapsamlı cinayet işleniyor” dedi.

Nobel ödülünü alan kişinin müslümanlara yönelik bu cinayetler karşısında sessiz kaldığına dikkati çeken Laricani, ‘Hatta bu cinayetler karşısında bir tek kelime dahi etmemiştir” dedi.

Bu arada İran İslami Tebligat Kurumu Koordine Konseyi de, Myanmar’da budistlerin müslümanlara yönelik  cinayetlerini ve vahşiliğini kınayan bir bildiri yayınlarken, bu gelişmelerin batılı ve Amerikan emperyalizminin  işbirlikçi ülkelere  yeşil ışık yakması sonucu başladığını ve devam ettiğini  belirterek, bunun da temelinde onların İslam’ın nur saçan mektebinden korkularının olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan bugün Tahran ve diğer şehirlerde  cuma namazının ardından Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayet, yapılacak yürüyüşle kınanacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.