Muhammed Cevad Zarif: Amerika’nın Yaptırımları İran Halkına Karşı Savaş Açma Anlamına gelir

  • 12 Ekim 2019
  • 757 kez görüntülendi.
Muhammed Cevad Zarif: Amerika’nın Yaptırımları İran Halkına Karşı Savaş Açma Anlamına gelir

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Zarif, Amerika’nın İran’a karşı tek taraflı yaptırımlarının İran halkına ağır baskılar yüklediğini ve bu yüzden de bu yöndeki girişimlerin bir savaş açma mahiyeti taşıdığını duyurdu.

Muhammed Cevad Zarif TRT’ye verdiği mülakatta Amerika’nın yaptırımları ile İran’a savaş dayattığını, Tahran aleyhinde ekonomik terörizmi uyguladığını söyledi. 

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Zarif Amerika’nın siyasetlerini ilerletmek için İran’ın sıradan insanlarına maksimum baskı uygulayarak bariz bir suiistimal örneğini sergilediğini söyledi.

Zarif, ekonomik terörizmden uluslararası arenada verilen tanımlarda siyasi kazanımlar  ve hedeflerin elde edilmesi için sivillere karşı şiddet uygulanması tanımına değinerek Amerika’nın halihazırda İran’ın siyasetlerini değiştirmek için ekonomik terörizme baş vurduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Zarif Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun da savaş cinayetleri ile tanıdık olmadığı yüzünden iyi bir avukata danışması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.