Muhammed El-Husi: Yemen halkı, Amerika’nın ve Suud’un vesayetinden çıkması sebebiyle savaşa sürüklendi

  • 16 Mayıs 2015
  • 955 kez görüntülendi.
Muhammed El-Husi: Yemen halkı, Amerika’nın ve Suud’un vesayetinden çıkması sebebiyle savaşa sürüklendi

Yemen’deki Yüksek Devrim Komiteleri Başkanı Muhammed El-Husi El-Meyadin Haber Kanalı’na konuştu.

Yemen halkının Amerika’nın ve Suud’un vesayetinden çıkması sebebiyle savaşa sürüklendiğini ifade eden Muhammed El-Husi “Devrim sayesinde hükümetin rezillikleri ve yolsuzlukları ortaya çıktı” dedi.

“Eğer Yemenli taraflar arasında müzakereler yapılabilseydi kan dökülmeden bir sonuca varılabilirdi” diyen Muhammed El-Husi, yeni BM temsilcisinin tarafsız olmasını ve gerçekçi bir çözüm önerisi getirmesini temenni ettiklerini belirtti.

Öte yandan Yemen’e yapılan saldırıların Amerika ve İsrail tarafından planlandığını ifade eden El-Husi “Suud bize saldırdı, çünkü biz İsrail’i endişelendiriyoruz” dedi.

Muhammed El-Husi Yemen’deki savaşla 2006’da Lübnan’la yapılan savaş arasında büyük benzerlikler olduğunu belirtti. Saldırılarda Ensarullah’a ait mekanların değil hastanelerin, kadınların, çocukların, Yemen halkının hedef alındığını söyledi ve “Bütün bu suçları işleyen El-Kaide’dir” dedi.

Basından gerçekleri ortaya çıkarmasını talep eden El-Husi “Güneydeki şehirleri ve askeri karargahları El-Kaide’ye teslim eden Mansur Hadi’dir” dedi.

Muhammed El-Husi sözlerini şöyle sürdürdü: “El-Kaide Amerika’nın istediği gibi hareket ediyor. Biz Suud’un düzenlediği saldırıların karşısında yer alan herkesle ittifak kurmaya hazırız. Ayrıca Yemen halkı için ateşkes yapılmasını da destekliyoruz.”

Bu ateşkesin Suud’un işlediği suçları örtbas etmemesini temenni ettiğini belirten El-Husi, Rusya’ya Yemen halkına yaptığı yardımdan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Yine İran’la aralarında askeri düzeyde bir yardımlaşmanın söz konusu olmadığını, ancak yaptığı insani yardımlar dolayısıyla İran’a teşekkür ettiklerini ifade eden El-Husi “Eğer bize İran’ın müttefiki olduğumuz için saldırıyorlarsa neden Suud doğrudan İran’ı hedef alamıyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.