Muhammed Hasan Ahteri: Amerikancı insan hakları teröre destek demektir

  • 29 Haziran 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Muhammed Hasan Ahteri: Amerikancı insan hakları teröre destek demektir

Dünya Ehlibeyt Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri, Amerika’nın insan hakları anlayışının, masum insanları öldürmek, siyonist rejimi ve dünyada terörizmi desteklemek anlamında olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Ahteri, dün İran’ın güneyinde yer alan Kerman’da yaptığı açıklamada, Amerika’nın özgürlük ve demokrasi anlayışının, Amerika’nın sulta ve zorbalığa dayalı siyasetlerine teslim olmak manasına geldiğini belirterek, ”Amerika’nın müttefiki ülkelerin,  başta Myanmar ve Yemen olmak üzere İslam ülkelerinde ve müslümanlara yönelik  cinayetler karşısında sessiz kaldıklarını” söyledi.

Dünya Ehlibeyt Kurumu genel sekreteri, ayrıca, başta IŞİD olmak üzere  terör gruplarının, bazı Arap ülkeleri ve Amerika’nın yönlendirdiği şekilde müslümanların vahdetine darbe indirme hedefinde olduklarını söyledi.

Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri, Suudi rejimini, Amerika’nın bölgeye nüfuzunun asıl sebebi olarak nitelerken, ‘Amerika’nın bölgede ehli sünnet ve Şii müslümanların vahdetine darbe indirme peşinde olduğunu söyledi.

Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri, Arabistan halkının hatta en küçük  insan haklarına  sahip olmadığını ama Amerika’nın her zaman Suudi rejimini desteklediğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.