Muhammed İrani: Direniş, Filistin’in kurtuluşu için tek yol

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.270 kez görüntülendi.
Muhammed İrani: Direniş, Filistin’in kurtuluşu için tek yol

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı Kuzey Afrika ve Ortadoğu işleri dairesi genel müdürü Muhammed İrani, Filistin’in kurtuluşu için tek yolun direniş olduğunu söyledi.

Muhammed İrani, Quds haber ajansına verdiği demeçte, İran cumhurbaşkanlığı yemin merasimi kulisinde Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS heyeti ve İranlı makamlar  arasında yapılan görüşmeye temasla, iki tarafın sözkonusu görüşmelerinin asıl konusunu, İslam dünyasının en önemli meselesi olan Filistin meselesi ve direnişe destek verilmesinin oluşturduğunu söyledi.

İranlı yetkili, başta  Kudüs kenti olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarının çeşitli yerlerinde Mescidi Aksa’ya destek doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Filistin halkı ve siyonist güçler arasında  yaşanan çatışmalara işaretle, ”terör rejimi İsrail’i, Mescidi Aksa’nın kapılarını  açmaya mecbur eden faktör Filistin halkının  direnişi olmuştur” dedi.

İrani, Mescidi Aksa’nın  yeniden açılması konusunun bazı Arap rejimleri ile İsrail arasındaki ilişkilerden kaynaklandığı yönündeki tahminlerin değersiz iddialar olduğunu  belirterek, ”HAMAS, Filistin ülkülerine ulaşmak için cihad ve direnişe devam edilmesi ve gündeminde tutmasını pekala bilmektedir” dedi.

Muhammed İrani, Amerika’nın  Ortadoğu’da IŞİD’den sonraki muhtemel senaryolarına da  işaretle, ”Amerika’nın IŞİD ile mücadelesinde İran’ın çok ciddi şüpheleri vardır ve terörist grupları  bir araç olarak kullanmak Amerikalıların gündemindedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.