Muhammed Resulullah (S) filmi bugün Türkiye’de 300 sinemada ekranda

  • 28 Ekim 2016
  • 1.079 kez görüntülendi.
Muhammed Resulullah (S) filmi bugün Türkiye’de 300 sinemada ekranda

Yönetmenliğini İranlı Mecid Mecidi’nin yaptığı Muhammed Resulullah (S) filmi bugün Türkiye’de aynı ayna 300 sinemada ekrana girecek.

Presstv’nin haberine göre, Muhammed Resulullah (S) filmi, bugünden tibaren Türkiye’de 300 sinemada ekrana girecek olurken şimdiden,   filmin, kültürel, dini ve sinema çevrelerinin büyük ilgisini çektiği görülüyor.

Bu arada filmin izleyenleri derinden etkilediği ve  bir çoklarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Mecid Mecidi geçtiğimiz yıl Presstv’ye yaptığı açıklamada, bu filmin İslam dünyasına ait olduğunu bildirmiş ve ”filmin hedefi  müslümanlar arasında dayanışmayı güçlendirmektir’ demişti.

İran sinema filmi tarihinde  35 milyon dolarla yüksek maliyetiyle hazırlanan film, başta müslümanlar olmak üzere İslam dünyasında büyük beğeni gördü.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam bilimci, araştırmacı ve tarihçileri Muhammed Resulallah (s.a.a) filmini onayladıktan sonra Türkiye’de vizyona girmesine izin verildi. Bu filmde İslam Peygamberi’nin hayatı doğumundan çocukluk çağının en önemli olayları örneğin annesi Amine’nin ölümü, Şam’a sehayati işlenmiştir. Çekimi 7 yıl süren filmin senaryosunu Mecit Mecidi ve Kambuziya Pertevi yazmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.