Muhsin Kıraati: Kendi isimlerimizi ön plana çıkarmanın mücadelesi içinde olmamalıyız

  • 25 Haziran 2015
  • 1.166 kez görüntülendi.
Muhsin Kıraati: Kendi isimlerimizi ön plana çıkarmanın mücadelesi içinde olmamalıyız

Namazı İkame Etme Platformu Başkanı Hüccetül İslam Muhsin Kıraati, bazı hayırseverlerin sadece çeşitli kurum ve kuruluşlarda isimlerinin ön plana çıkmasının çabası içinde olduklarını ve isimlerinden söz edilmemesi durumunda hiçbir hayır işe katılmadıklarını söyledi.

Kur’an’dan Dersler programının dördüncü oturumunda Feth suresinin 29. Ayetinin tefsirini sunan Hüccetül İslam Kıraati şu açıklamalarda bulundu:

Bu ayet Hudeybiye anlaşmasına işaret etmektedir. Resulullah (s.a.a), Medine’ye hicretinin ardından ilk kez umre yapmak için Mekke’ye doğru geldiğinde Kureyş kâfirleri Mekke dışında onun yolunu kesti ve Mekke’ye girişini engelledi. Resulullah (s.a.a) onlara karşı savaşmak yerine “Hudeybiye” ismi ile anılan barışı yaptı. O anlaşma metninde geçen “Muhammed Resulullah” ifadesi müşriklerin muhalefetiyle karşılaştığında, Peygamber (s.a.a), “Resulullah” ifadesini metinden sildi. Daha sonra bu ayet nazil oldu ve “Muhammed Resulullah”tır ifadesini vurguladı.

Kıraati sözlerini şöyle sürdürdü: Kendi isimlerimizi ön plana çıkarmanın mücadelesi içinde olmamalıyız. Allah Resulü (s.a.a), Allah için kendi unvanını anlaşma metninden çıkarınca Allah onun şanında ayet nazil etti ve kıyamete kadar ismini dillere zikir etti. Fakat bazen bazı hayırseverleri görüyoruz, isimlerinden söz edilmemesi durumunda hiçbir hayır işe iştirak etmiyorlar. Bu son derece üzücü bir durumdur; zira burada Allah katındaki mükâfatı küçümseme söz konusudur. İnsan eğer Allah için yapılan bir işin azametini birazcık kavramış olsa hatta isminin çok dillendirilmesinden endişe eder ve bunun ilahi katındaki sevabı yok edeceğinden korkar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.