Muhsin Rızai, ABD’nin İran’a Karşı Ekonomik Savaşını Anlattı

  • 04 Aralık 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai, ABD’nin İran’a Karşı Ekonomik Savaşını Anlattı

Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, İmam Hüseyin (as) Üniversitesi’nde İran’a karşı ekonomik saldırının ebadı konulu bir panelde yaptığı değerlendirmede; bu tür yatırımları akıllı ve modern olarak niteledi. ABD Ekonomi İstihbarat Başkanı Stuart Levey, dünyadaki yüzü aşkın firma ve banka yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği toplantıda; İran, Devrim Muhafızları ve Hizbullah hakkında bilgiler paylaşarak, bunlarla iş yapmanın söz konusu banka ve firmalar için ciddi tehditleri olduğun söylediğini kaydetti.

Rızai; CIA, Ulusal Güvenlik Ajansı, FBI, Savunma ve İçişleri bakanlarının kendi stratejilerini istenen şekilde ilerletemediklerinden ABD’de Ekonomi İstihbarat Teşkilatı’nın kurulduğunu ve bu teşkilatta 700’ü aşkın uzmanın çalıştığını vurguladı.

TFI’nin ilk hedefinin Kuzey Kore olduğuna dikkat çeken Rızai; Delta Bankası’nın izole ederek, Kuzey Kore’nin 24 milyon dolarını bloke edilmesine sebebiyet verdiğini belirtti.

Nizamın Maslahatı Teşhis Konseyi Sekreteri TFI’nin özel sektör üzerine yoğunlaştığına temasla, siber ve kültür savaşının tamamen ekonomik savaş ekseninde organize edildiğini, İran ile ABD arasındaki mücadeleyi ekonomik savaşın belirleyeceğini, bu yüzden İran’da ayrı ayrı değil, takım olarak çalışmaları gerektiğini vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi’nin 10 yılı aşkın bir süredir, her yılın unvanı olarak ekonomik başlıklar verdiğine dikkat çeken Rızai; ekonominin önemli bir mesele olduğunu kaydetti, bazılarının diplomasiye bel bağladığı, oysa arkasında sıcak ekonomik savaşın yaşanmakta olduğunu ifade etti.

Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri sözlerinin başka bölümünde düşmanın ekonomik saldırısıyla mücadele yollarına temasla, uluslararası kuralları ihlal eden ABD aleyhinde dava açılması gerektiğini vurguladı.

Rızai; nükleer anlaşmayı ihlal girişimlerinin karşılıksız kalmayacağını belirterek, onların nükleer müzakerelerde samimi davranmadıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.