Muhsin Rızai: Barzani Irak Kürdistanı’nı 10 sene geriye götürdü

  • 18 Ekim 2017
  • 1.115 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: Barzani Irak Kürdistanı’nı 10 sene geriye götürdü

İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Nükleer anlaşma konusunda ABD ve Avrupa’da dahil hiçkimseyle yeniden müzakere yapmayacağız ve en ufak ihlallerin ortaya çıktığı takdirde kesinlikle gerekli tepkiyi göstereceğiz. Çünkü ölü, cansız ve etkisiz bir anlaşmanın devam ettirilmesi bizim için faydası yok” ifadelerinde bulunudu.

Rızai sözlerini şöyle sürdürdü: Bu anlaşma milletimize fayda sağladığı sürece geçerli olacaktır. Eğer söz konus anlaşma ile bizi nükleer faaliyetlerden menetmek istiyorlarsa, kendi kendine iptal olacaktır.

Konuya ilişkin Rızai, “ABD nükleer anlaşmanın dış görünüşüne dokunmaksızın ruhsuz bir anlaşma oluşturmak istiyor. Baskılarının asıl sebebi de Avrupalıların İran’la olan ilişkilerine engel olmaktır” değerlendirmesini yaptı.

Irak ordusunun yürüttüğü Kerkük operasyonuna da işaret eden Rızai, “İran, bu operasyonda hergangi bir müdahalede bulunmadı ve sadece Irak ordusu ile Haşdi Şabi güçleri tarafındnan gerçekleşti. Ayrıca Kerkük kentine yabancı birliklerinin girdiğini iddia eden haberler de asılsızdır” açıklamalarında bulundu.

Rızai, IKBY Başkanı Mesud Barzani hakkında, “Barzani yaptığı girişimlerle Irak Kürdistanı’nı 10 sene geriye götürdü” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.