Muhsin Rızai: İran savunma ve güvenlik meselesinde caydırıcılıkta en üst düzeyde

  • 09 Haziran 2019
  • 963 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: İran savunma ve güvenlik meselesinde caydırıcılıkta en üst düzeyde

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, düşmanların İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki komplolarının İran’ın gelişmesi ve ilerlemesine sebep olduğunu belirterek, ”İran güvenlik ve savunma meselesinde, caydırıcılıkta görülmemiş düzeydedir’ dedi.

Muhsin Rızai, İran Kanal1’e verdiği demeçte, Amerikalıların İran’ın askeri gücünü çok iyi bildiklerini belirterek, ‘Amerikalılar, küçük bir girişimde bütün bölgeyi ateşin saracağını ve böyle bir durumda da İsrail ve Amerika’nın çıkarları diye bir şeyin geride kalmayacağını pekala biliyorlar’ dedi.

Rızai, Amerika’nın sınırötesi  yeni gelişmelerin bedelini ödeyecek durumda olmadığını  belirterek, ‘Amerika’nın 22 trilyon dolar borç ve 40 milyon yoksulu ile siyasi ve iktisadi açıdan en zayıf durumdadır’ dedi.

Muhsin Rızai, Amerika’nın İran’ın ekonomisi aleyhinde baskılarına da işaretle, İran’ın insicam, kardeşlik ve direniş ekonomisiyle Amerikalıları yenilgiye uğratmanın ötesinde  iktisadi caydırıcılık gücüne de ulaşacağını söyledi.

Rızai, Amerikan başkanı Trump’ın İran’a karşı  baskılarının devamının sonucunda ağır bedel ödemesi gerektiğini de hatırlatarak, ‘İran hiç bir zaman bu baskılar karşısında  teslim olmaz’ dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.