Muhsin Rızai’den Amerika’nın bildirisine karşı tepki

  • 02 Ocak 2016
  • 887 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai’den Amerika’nın bildirisine karşı tepki
İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri tümgeneral Muhsin Rızai, Amerika’nın İran aleyhindeki müdahaleci siyasetlerine gösterdiği tepkide, İran hükümetinden bu girişimlere karşı kesin tepki göstermesini istedi.

Tümgeneral Muhsin Rızai, İran cumhurbaşkanına, Amerika’nın yaptırımları ve İran aleyhindeki yeni girişimleriyle ilgili olarak yazdığı mektupta, Amerikalı yöneticilerin İran’ın bağımsızlığını ve gücünü resmiyette tanımak istemediklerini ve bundan dolayı alışkanlık içindeki sultacı siyasetleri çerçevesinde İran’ın içişlerine müdahale ettiğine dikkat çekti.

Muhsin Rızai, mektubunda ayrıca cumhurbaşkanı Ruhani’nin Amerika’nın yeni yaptırım girişimlerine karşı İran savunma bakanına füzelerin geliştirilmesiyle ilgili verdiği emre de işaretle, ”nasıl ki, 20 bin santrifüj Amerikalıları müzakere masasına çektiyse ve İran’ın nükleer hakkı korunup tanındıysa, ümit olunur ki, İran’ın füzeleri en kısa zamanda 5 bin km. menzil sınırını aşar’ cümlesine yer verdi.

İran İslam Nizamınım Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri, Amerikalıların, nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’yla, İran’ın ekonomi kapılarının açılmasından suistifade edebileceklerini ve İran’ın içlerine nüfuz edebileceklerini sandıklarını ama İslam inkılabı rehberi, İran hükümeti ve meclisinin uyanıklılığının onların her türlü komplosunu etkisiz hale getirdiğini ve bozduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.