Muhsini Ejei: İran’ın politikaları dostları ve düşmanlarının önünde açıktır

  • 12 Aralık 2022
  • 59 kez görüntülendi.
Muhsini Ejei: İran’ın politikaları dostları ve düşmanlarının önünde açıktır

İran Yargı Başkanı, İslam Cumhuriyeti’nin politikalarının dostları ve düşmanları nezdinde açık ve net olduğunu belirterek, İran’ın düşmanlarına haraç vermediğini söyledi.

İRNA ajansına göre, dün Tahran’da yargı kurumu ve diğer yetkililerin katılımıyla düzenlenen şeffaflığın teşviki konulu ilk ulusal konferansta, İran yargı başkanı Gulamhüseyin Muhsini Ejei, ”İran, sultacılara ve zorbalara karşı milletin onurunu, bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunmaktadır.” dedi.

İran yargı başkanı, İran’ın Amerika ve Siyonistlere karşı kararlı duruşuna vurgu yaparak, İran’ın düşmanlarına direndiğini, bedel ödediğini ama haraç  ödemediğini vurguladı.

Son on yıllarda, ekonomik yaptırımlar zorba ülkelerin dünya arenasında bağımsız ülkeler üzerinde baskı kurması için bir araç haline geldi; 1990’ların başından beri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ekonomiler, diğer ülkelere karşı yüzlerce ekonomik yaptırım uyguladı.

İslam İnkılabının  zaferinden bu yana İran halkının düşmanları her zaman acımasız yaptırımlar uygulayarak İran ekonomisine darbe indirmeye çalışıyorlar ve hiçbir sektöre yaptırım uygulamaktan geri durmuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.