Mukteda Sadr: Irak’taki iÅŸgalcilerin varlığına son verilsin

  • 09 Ocak 2020
  • 1.471 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr: Irak’taki iÅŸgalcilerin varlığına son verilsin

Irak’ta Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr, dün gece yaptığı açıklamada, Irak’taki ABD iÅŸgal güçlerinin bu ülkede varlığına son verilmesi gerektiÄŸini tekrarladı.

Mukteda Sadr, Iraklıların ülkelerindeki yabancı ülkelerin işgalci varlığına ve onların müdahaleleri ve nüfuzlarına  son vermek için ciddi olarak çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Mukteda Sadr, Irak’ta en geç 15 gün içinde yeni hükümetin kurulması  ve böylece ülkenin bağımsızlığının dönmesi gerektiÄŸini söyledi.

Bu arada Irak Seyyid’üş Şüheda (S) Tugayları genel sekreteri Ebu Ala El’Velai de, Amerika’nın eninde sonunda zillet içinde Irak’ı terketmek zorunda kalacağını söyledi.

Ebu Ala El’Velai, yaptığı açıklamada, Amerika’nın bugün insan gücü, mali sermaye, izzet ve tarihini kaybettiÄŸini ama ona raÄŸmen ‘Her ÅŸeyin yolunda gittiÄŸi’ iddiasında bulunduÄŸunu söyledi.

Iraklı şahsiyet, ayrıca İran devrim muhafızlarının ABD üslerine yönelik balistik füzelerle saldırısına da temasla, bunun yalnızca yağmurdan bir damla olduğunu en kısa zamanda boğulacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.