‘Mülteci Konvoyu’ 140 araçla yola çıktı

  • 06 Eylül 2015
  • 622 kez görüntülendi.
‘Mülteci Konvoyu’ 140 araçla yola çıktı

Sosyal medyada örgütlenenler tarafından Macaristan’daki sığınmacıları Avusturya’ya getirmek üzere oluşturulan “Mülteci Konvoyu” 140 araçla, Viyana’dan Budapeşte’ye doğru yola çıktı.

Macaristan’daki sığınmacıları Avusturya’ya getirmek üzere oluşturulan “Mülteci Konvoyu”, 140 araçla Viyana’dan Budapeşte’ye doğru yola çıktı.
Sosyal medya üzerinden organize olan ve bir parkta araçlarıyla toplanan eylemciler, organizatörler tarafından Macaristan güzergahı hakkında bilgilendirildi. Eylemciler parkta “Mülteci Konvoyuna Hoşgeldiniz” yazılı pankartı açtı.
Grup adına açıklama yapan Erszebeth Szabo, 140 araç ve yaklaşık 350 kişi ile yola çıkacaklarını, ilk durağın Nickelsdorf’daki sınır kapısı olacağını söyledi. Kornalar çalarak sınırların sığınmacılara kapatılmasını protesto edeceklerini belirten Szabo, daha sonra Budapeşte’ye gideceklerini ve sığınmacıları alıp Viyana’ya getireceklerini ifade etti.
Eylemciler, Avusturya hükümetinin cezalandırma tehditlerinden korkmadıklarını belirterek, “İnsani dayanışma durdurulamaz” ifadelerini kullandı.
Bilgilendirmenin ardından 140 araçlık konvoy Viyana’dan yola çıktı. Viyana ile Budapeşte arasındaki mesafe yaklaşık 280 kilometre.
Avusturya hükümeti, konvoydakilerin sığınmacı getirmesi halinde cezalandırılacağını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.