Munzur Munzur: ABD Desteklediği Teröristlerin Yenilgisini Hissettiğinde Bu Suçlamaları Tekrarlıyor

  • 06 Şubat 2018
  • 907 kez görüntülendi.
Munzur Munzur: ABD Desteklediği Teröristlerin Yenilgisini Hissettiğinde Bu Suçlamaları Tekrarlıyor

Suriye’nin Newyork’ta Birleşmiş Milletler Temsilci heyeti maslahatgüzarı Munzur Munzur Suriye’nin kimyasal ya da her türlü kitle imha silahlarının herhangi bir şekilde kesinlikle kınadığının altını çizerken, bunu insanlığa karşı bir suç niteliğinde saydığını vurguladı.

BM Güvenlik Konseyinin bugün düzenlediği oturumda Suriye adına konuşan Munzur; Suriye’de kimyasal silahların kullanılmasında temel hedefin, belli başlı devletlerin destekledikleri terörün kurbanı olan Suriye halkı olduğuna dikkat çekti.

ABD’nin Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçladığı iddiaların batıl ve ucuz iftiralardan ibaret olduğunu belirten Munzur; Suriye’de kimyasal silahların gerçekte kim tarafından kullanıldığının net bir şekilde belirlenmesinde asıl Suriye’nin çıkarları bulunduğunun altını çizdi. Munzur dolayısıyla Suriye’nin, kimyasal silahların gerçekten kim tarafından kullanıldığının dürüst ve ciddi bir şekilde belirlenmesi konusunda BMGK’nin her adımını ve icraatını desteklediğini vurguladı.

Munzur ABD’nin desteklediği ve edat olarak kullandığı terör örgütlerin yenilgisini hissettiği her defasında Suriye hükümetine karşı kimyasal silah kullanma suçlamalarında bulunduğuna dikkat çekerken, bu konuda net bir kanıtı olmadığını bizzat kendisi itiraf ettiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.