Mursi’nin karar duruşması için tarih belirlendi!

  • 08 Ocak 2015
  • 782 kez görüntülendi.
Mursi’nin karar duruşması için tarih belirlendi!

Mısır’da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi’nin 2013’ten bu yana yargılandığı davanın karar duruşması 21 Nisan’da gerçekleşecek.

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda “İttihadiyye olayları” olarak bilinen davanın 21 Nisan’da karara bağlanmasına hükmedildi.

Başkent Kahire’deki Polis Akademisi’nde görülen duruşmada, Ahmed Sabri başkanlığındaki Kahire Ceza Mahkemesi heyeti, avukatı Es-Seyyid Hamid’in Mursi’nin kendisini savunması yönündeki talebini, “Mursi, yapılan yargılamayı tanımadığını söylüyor. Nasıl kendisini savunacak” diyerek reddetti.

Mahkeme davanın karar duruşmasının 21 Nisan’da yapılacağını açıkladı.

​Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013’ten bu yana ilk kez Mursi’nin yargınlandığı bir davada karar duruşması için tarih belirleniyor.

Ülkesinin hala meşru cumhurbaşkanı olduğunu savunan Mursi, daha önceki duruşmalarda, “Ben halen bu ülkenin cumhurbaşkanıyım, bu mahkemeyi anayasaya aykırı olduğu ve davaya bakmaya yetkisi olmadığı için tanımıyorum” demişti.

Kamuoyunda “İttihadiyye olayları” olarak bilinen 2012’de “Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik” suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013’te hakim karşısına çıkmıştı.

Mursi, “Taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirmek, şiddet ve zor kullanmak, ateşli silah, mühimmat, delici kesici alet temin etmek, barışçıl eylemcileri gözaltına almak, haksız yere onları tutmak ve işkence yapmakla” suçlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.