Musevi: Bercam Avrupa yüzünden sonuca ulaşmadı

  • 20 Ocak 2020
  • 520 kez görüntülendi.
Musevi: Bercam Avrupa yüzünden sonuca ulaşmadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, İran’ın Bercam nükleer anlaşmasında sunduğu çözüm yolları ve inisiyatifleri Avrupa işini ABD ile koordine etmesi ve kendinden iradesi olmaması ve bağımsız hareket edememesi yüzünden şimdiye dek sonuca ulaşmadığını belirtti.

Haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Bercam nükleer anlaşması Avrupa için çok yönlülük kazanımlarından biri olarak önem arz ettiğini, ancak pratik adımlar atmaları gerektiğini belirterek şöyle dedi:

Avrupalı taraflar Bercam’daki yükümlülüklerini yerine getirmeli ve bağımsız olmakla ABD politikasına uymak arasında bir seçim yapmalı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, bundan önce Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Davos ekonomi zirvesine katılmak için İsviçre’ye gitmesi planlandığını, ancak Zarif’in resmen davet edilmesine rağmen karşı taraf öngörülen programları tek yanlı olarak değiştirdiğini, bu yüzden Zarif Davos’a gitmeyeceğini kaydetti.

Sözcü Musevi Irak’ın milli egemenliği ve toprak bütünlüğü ve güvenliği İran İslam Cumhuriyeti açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, Tahran yönetimi her daim Irak’ta ecnebi müdahalesine karşı olduğunu vurguladı.

Güney Kore’nin Fars körfezinde askeri varlığına da temas eden Sözcü Musevi, İran yönetimi Güney Kore’ye bu hareketi ABD’nin maceracılığı ile eşgüdümlü ve kabul edilemez olduğunu ve Tahran ve Seul arasındaki derin, eski ve dostane ilişkilere yakışmadığını bildirdiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi ayrıca Ukrayna yolcu uçağı kazasını siyasileştirmekten sakınmak gerektiğini belirterek şöyle ekledi:

Yol ve Şehircilik Bakanı, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin uçak kazası ile ilgili meseleleri Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye iletmek üzere bugün Ukrayna’ya gitti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.