Musevi: Güney Kore’den somut ve göze görülen eylemler bekliyoruz

  • 29 Temmuz 2020
  • 6.826 kez görüntülendi.
Musevi: Güney Kore’den somut ve göze görülen eylemler bekliyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Güney Kore haber ajansının iddiasına yanıt olarak, ’Güney Kore’den yeterince vaat dinledik. Bu yüzden sadece somut ve çarpıcı eylemler bekliyoruz. Doğal olarak, İran’da hiç kimse yarım milyon veya iki milyon dolarlık bir sevkiyat beklemiyor’ dedi.

İRNA’ya konuşan Musevi, İran ve Güney Koreli yetkililerin ilaç ve tıbbi malzeme satın alma konulu video konferansıyla ilgili Yonhap Haber Ajansının iddiasına değinerek, ’Güney Kore’den yeterince vaat dinledik. Bu yüzden sadece somut ve göze çarpan eylemleri bekliyoruz’diye belirtti.
İran’da hiç kimsenin yarım milyon veya iki milyon dolarlık bir sevkiyat beklemediğini açıklayan Musevi, ’Güney Kore makamlarının bu ülkedeki İran halkının mali kaynak miktarını ve İran’la ticaret konusunda herhangi bir yasak bulunmadığını hatırlayacağını umuyoruz’ ifadesini kullandı.
Güney Kore Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore bugün bir video konferans aracılığıyla ilaç ve tıbbi malzeme alımını İran yetkilileri ile görüştüğü belirtildi.
Güney Kore’nin bankaları tarafından İran fonlarına erişiminin yasadışı bir şekilde engellenmesinin ardından İran Dışişleri Bakanlığı, Seuli ile devam eden istişarelerde, yaptırıma yasal dayanak bulunmadığını ve bu ülke davranışının dostane ilişkiler ilkelerine ve işbirliğinin yasal dayanağına aykırı olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Kore tarafının sorunu çözme vaatlerinin etkisiz olduğunu ve İran’a sadece yarım milyon dolarlık gibi küçük bir sevkıyat gönderdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.