Musevi: KOEP ortak komisyon oturumu Avrupa tarafının isteği üzerine düzenlenecek

  • 23 Temmuz 2019
  • 1.998 kez görüntülendi.
Musevi: KOEP ortak komisyon oturumu Avrupa tarafının isteği üzerine düzenlenecek

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Avrupa taraflarının 28 Haziran’daki nükleer komisyon oturumundan sonra nükleer anlaşmayla ilgili olarak bakan yardımcıları düzeyinde olağanüstü toplantı düzenlenmesi isteğinde bulunduklarını söyledi.

Seyyid Abbas Musevi, dün yaptığı açıklamada, sözkonusu önceki oturumdan sonra İran’ın nükleer alandaki bazı taahhütlerini askıya almaya dayalı siyasetlerine işaretle, İran’ın Avrupa’dan nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesini beklediğini ve bunu Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini ile de görüştüğünü ve diğer üyelere de bildirdiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Musevi, nükleer anlaşmada kalan üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısından önce nükleer anlaşmada çözülmeyen konuların ele alınması için bakan yardımcıları ve siyasi yetkilileri arasında bir oturum düzenlenmesi yönünde çağrının yapıldığını söyledi.

Musevi, Viyana’da 26 temmuz tarihinde nükleer anlaşma komisyonu olağanüstü oturumunun düzenleneceğine işaretle, bu oturumun dışişleri bakanlarının gelecekte yapacakları oturumun yerini almayacağını ve aksine sözkonusu oturumun daha verimli düzenlenmesine fırsat oluşturacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.