Musevi’den ABD zorbalığını kabul eden ÅŸirketlere uyarı

  • 15 Åžubat 2020
  • 1.277 kez görüntülendi.
Musevi’den ABD zorbalığını kabul eden ÅŸirketlere uyarı

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, son yıllarda ve aylarda ABD’nin zorbalığını boyun eÄŸerek Ä°ran’dan ayrılan firmaların Ä°ran’a dönmelerinin çok zor olacağını bilmeleri gerektiÄŸini bildirdi. Ä°ran’ın zor gün dostlarını unutmayacağını söyledi.

Seyyid Abbas Musevi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Güney Kore’nin LG ve Samsung firmalarının İran firmaları ile işbirliklerini kesmeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Musevi, ‘’İran zor gün dostlarını unutmamaktadır fakat son aylar ve yıllarda Amerika’nın zorbalığını kabullenerek Ä°ran’ı terk eden bazı firmalar Ä°ran piyasasına dönmelerinin zor olacağını bilmeliler. Ticaret kanunu pazarın korunmasının o pazara girmekten zor olduÄŸunu söylemektedir.” diye yazdı.

Sözkonusu iki ÅŸirketin ABD’nin Ä°ran’a yönelik yaptırımlarına boyun eÄŸmesine müteakip Ä°ran’daki faaliyetlerini kesmelerinin ardından son zamanlarda bu ÅŸirketlerin Ä°ran’daki maÄŸazalarından da tabelaları indirilmeye baÅŸlandı.

Amerika’nın 8 mayıs 2018’de nükleer anlaÅŸmadan çıkması ve Ä°ran’a yönelik yaptırımları yürürlüğe geçirmesi uluslararası anlaÅŸmalara aykırı bir giriÅŸim sayılırken bu durum dünya ülkelerinin çoÄŸunun tepkisine neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.