Müslümanlar İlk Kıbleye Cuma Namazı İçin Akın Etti…

  • 28 Kasım 2014
  • 938 kez görüntülendi.
Müslümanlar İlk Kıbleye Cuma Namazı İçin Akın Etti…

Bugün (28 Kasım) Kudüs’ün her tarafından ve 1948’de işgal edilmiş bölgenin değişik yerlerinden binlerce Müslüman Cuma namazlarını Mescidi Aksa’da kılmak için bu kutsal camiye akın etti. O yüzden Mescidi Aksa’da Cuma namazında yine on binlerce kişinin katıldığı çok büyük bir cemaat oluştu.

Hava şartlarının iyi olmasının da Filistin’in her tarafından Mescidi Aksa’ya akın edenlerin gelmelerini kolaylaştırdığı ifade edildi.

Siyonist işgal rejimi Mescidi Aksa’ya giriş konusunda herhangi bir yaş sınırlaması uygulanmayacağını açıklamasına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren Mescidi Aksa’ya çıkan cadde ve sokaklarda birçok yerde askerî kontrol noktası oluşturdu.

İşgal rejimi sabit kontrol noktalarının yanı sıra ayrıca polislerden ve “Sınır Güçleri” olarak adlandırılan özel birliklere mensup askerlerden oluşan birimleri Mescidi Aksa çevresinde gezici güçler olarak görevlendirdi.

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Cuma hutbesinde bu kutsal mabede yönelik tehlikeler üzerinde durdu ve bu kutsal mabede dokunulmasının tehlikeli bir ateşin yanmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Yusuf Ebu Sinine hutbesinde siyonist siyasetçilerin ağzında dolaşan ve namaz kılanların yahut Aksa külliyesinde görevli elemanların camiye sokulmasına kısıtlamalar getirecek birtakım yasalar çıkarılacağına dair söylentilerin ciddi bir tehlike içerdiğine dikkat çekerek böyle bir girişimin ateşinin en başta kendilerini yakacağını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.