Müslümanların Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine katılması önemlidir

  • 29 Haziran 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Müslümanların Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine katılması önemlidir

Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Merciilerinden Ayetullah Cafer Süphani, müslümanların Dünya Kudüs Günü gösterilerine geniş katılımıyla siyonist rejimi kendi yerine oturtmaları gerektiğini bildirdi.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre dün Kum kentinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ayetullah Cafer Süphani, Dünya Kudüs Günü ve bu münasebetle düzenlenecek olan gösterilere katılmanın önemini hatırlatarak, rahmetli İmam Humeyni’nin tavsiyeleri uyarınca dünya müslümanlarının Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yürüyüş ve gösteriler düzenlemeleri ve bu tutumlarıyla zalim güruhu etkisiz bırakmaları ve Kudüs’ü kurtarmaları gerektiğini söyledi.

Ayetullah Süphani, müslümanların ilk namazlarını mescidi Aksaya yönelik kıldıklarını, Allah Resulü saav.in mescidi Aksa’dan miraca gittiğini, bu kutsal mekanın müslümanlar açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve İslam aleminin en kutsal mekanlarından sayıldığını bildirdi.

Her yıl mübarek Razaman ayının son Cuması İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu rahmetli İmam Humeyni tarafından Kudüs günü olarak ilan edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.