Musul operasyonu ile ilgili son geliÅŸmeler

  • 04 Kasım 2016
  • 1.055 kez görüntülendi.
Musul operasyonu ile ilgili son geliÅŸmeler

Musuldan alınan haberlere göre, Iraklı güçlerin operasyonun gerçekleştiği bölgelerde ilerlemelerin sağlandığı ve IŞİD terör örgütünün bu kentteki bağlantısının kesildiği anlaşılıyor.

Irak federal polisinin verdiği haberde, Iraklı güçlerin Musulun güneyinde bölge ile bağlantısı olan yükseklikleri kontrol altına alırken stratejik Elkerame bölgesine yakın doğu kesimindeki cepheye doğru ilerlemeye devam ettiği anlaşılıyor.

Elalem TV’nin verdiÄŸi haberde, IŞİD’ın Musulun batısındaki yardım hatlarının kesildiÄŸi bildiriliyor.

Irak Federal Polisi tarafından yapılan açıklamada; toplamda 61 köyün kurtarıldığı, 1400 kilometrekare alanın geri alındığı, bin 396 ailenin tahliye edildiği, 747 teröristin öldürüldüğü ve 88 teröristin canlı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Iraklı güçlerin Telafer kentinin birkaç kilometresinde operasyonun ikinci aşamasına başlama hazırlığından oldukları anlaşılıyor.

Musul’u kurtarma operasyonunun, Irak ordusu, Irak Federal Polisi, Haşdi Şabi ve Peşmerge güçlerinin ortak harekatıyla devam ettiği ve Musul şehir merkezine doğru ilerledikleri belirtildi.

Irak operasyonel güçleri komutanı Davud Elşemri Iraklı güçlerin yakında Hamam Eloleyl bölgesine saldıracaklarını teröristlerin son durumlarından bilgilerinin olduklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.