Musul’da onlarca terörist etkisiz hale getirildi

  • 03 Mayıs 2017
  • 1.126 kez görüntülendi.
Musul’da onlarca terörist etkisiz hale getirildi

Irak Federal Polis Komutanlığı, Musul’un batısını işgalden kurtarma operasyonunun devamında terör örgütü IŞİD’in azık yemek sorumlusu Ebu Eyyub’un etkisi hale getirildiğini duyurdu.

Irak Federal Polis Komutanı Raid Şakir Cevdet bugün yaptığı açıklamada, terör örgüt IŞİD’in elebaşılarından Ebu Eyyub’u taşıyan aracın Musul’un 5. köprü yakınındaki bir noktada hedef alındığı, saldırıda Ebu Eyyub’un öldürüldüğünü duyurdu.

Cevdet ayrıca, terör örgütü IŞİD’in başka bir elebaşı “Ebu Abdullah en-Nagil”in Musul’un el-Havi bölgesinde beraberindeki iki kişi ile birlikte keskin nişancılar tarafından vurularak, etkisiz hale getirildiklerini duyurdu.

Irak Polis Komutanı Şakir Cevdet, polis güçlerinin Musul’un Sahabe Camii yakınında IŞİD’e ait bir sığınağı hedef aldığını, saldırıda en az 18 teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Cevdet sözlerinin devamında Irak birliklerinin başarılarına dikkat çekerek, Irak insansız hava araçlarının 859 IŞİD mensubunu hedef alarak, etkisiz hale getirdiğini, ayrıca IŞİD’e ait bomba yüklü 284 aracı imha ettiğini belirtti.

Şakir Cevdet’in sözlerine göre, Irak güçleri, buna ilaveten, 265 bin sivili, çatışma bölgelerinden güvenli noktalara taşıdığını ve Musul’un batısını işgalden kurtarma operasyonunun başından beri, 30 bin kişinin de kendi evlerine geri döndüğünü kaydetti.

Irak Federal Polis Teşkilatı Komutanı, sivil ölümlerin önlenmesi amacıyla askeri planlar, birliklerin konuşlanması ve sevkiyatı ve düşman hedeflerinin titizlikle hedef alınması ve en modern teknolojilerin kullanılması bağlamında yeni taktiklerin gündeme alındığını ifade etti.

Musul’un doğusunun işgalden kurtarılmasının ardından batı bölgelerinin de IŞİD teröristlerinden geri alınması için başlatılan operasyonda şimdiye kadar, bu bölgelerin yaklaşık yüzde 70’i teröristlerin işgalinden kurtarılmıştır.

Irak’ta sahada teröristlere karşı başarılar ve zaferler devam ederken, ABD ve Türkiye’nin Irak’ta arta gelen müdahalelerine karşı halk tepkileri de tırmanış bulunuyor.

Irak halkı ve siyasileri, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin Türkiye ve ABD güçlerince ihlalinin son bulmasını istiyor.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyelerinden Falih el-Hazali bu bağlamda yaptığı açıklamada, Irak topraklarında bulunan Amerikan askerleri ve danışmanlarının gerçek sayısı ve üsleri ve faaliyetleri hakkında bir talebin Başbakan Haydar İbadi’yi takdim edildiğini bildirdi.

Iraklılar, kendi topraklarının sık sık ihlal edilmesi ile ilgili endişeleri sadece ABD’nin müdahaleleriyle ilgili değil ve Türkiye’nin işgal ve saldırganlık girişimleri, Iraklılar’ın tepkisine neden olmuştur. Bu bağlamda Bedir Fraksiyonu, Türkiye’nin Irak’ın ulusal egemenliğine karşı girişimlerini protesto etmek için Türk malı ürünlerinin boykot edilmesi için 60 temsilcinin imzasını aldığını ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.